dimecres, 1 d’abril del 2009

L'illa del tresor


Títol: Isla del tesoro
Autor: Robert Louis Stevenson
Editorial:
Il·lustrador:
Traductor:

Argument: Jim Hawkins es un adolescent que juntament amb els seus pares treballa a la taberna del “Almirante Benbow”. Un dia apareix un pirata, Bones, que poseeix un vell cofre. A la taberna també hi va un mariner sec la mateixa nit que el pare de Jim mor. Aquest amenaça a Bones dient-li que recuperarà el cofre sigui com sigui. Bones mor a causa de la seva excessiva addicció a l'alcohol. Jim i la seva mare fugen amb el contingut del cofre mentre el sec i els seus homes destrueixen la taberna.
Jim avandona a la seva mare i es refugia a la casa del cavaller Trelawney juntament amb el doctor Livesey. Aquí hi podem veure que la separació és un tema important en el llibre pel que fa als aspectes familars i el lligam que tot fill té amb la seva mare.
Jim els hi ensenya el mapa del tresor que va trobar a l'interior del cofre de Bones i van decidir de buscar-lo. Trelawney aconsegueix com a tripulants a Long John Silver, ex cuiner del Capità Flint, i el Capità Smollet comandant de l' Hispaniola. Malgrat les queixes de Smollet, el vaixell va sortir del port. Durant la travessia, Jim cau a un barril de pomes i, dins d'ell, escolta els plans de traïció de Silver i altres pirates. Jim comenta la injúria als seus companys.
Després d'arribar a la illa, Silver i la majoria dels mariners deslleials van desembarcar. Jim va amb ells, es troba amb Ben Gunn, un bell pirata que va ser avandonat pel capità Flint.
Jim se les ingènia per a salvar als seus amics però passant abans per la suposada amistat entre ell i Flint que després va ser interessada. Jim, Silver i els demés Al final Jim, Silver y los demás van a la cova de Ben Gunn el qual havia trobat el tresor i el va traslladar fins aquí.Van carregar el tresor a la Hispaniola i van tornar cap a casa, a Anglaterra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada