dijous, 28 de maig del 2009

El Gat de Cheshire


El Gat de Cheshire és un personatge fictici creat per Lewis Carroll a l'obra d'”Alícia al país de les meravelles”. Té la capacitat d'aparèixer i desaparèixer a voluntat, entretenint a Alícia mitjançant conversacions paradògiques i filosòfiques. No obstant, apareix per animar a Alícia quan aquesta es materialitza al camp de croquet de la Reina de Cors i quan la nena és condemnada a mort i el gat desconcerta a tots fent desaparèixer el seu cos però fent visible el seu cap, mentre provoca una massiva discussió entre el Rei, la Reina per si pot decapitar a algú que no tingui cos.

Una altra de les seves característiques més singulars és que el Gat de Cheshire pot desaparèixer gradualment fins que no queda res més que el seu somriure, fent notar a Alícia que moltes vegades haurà pogut veure un gat sense somriure però mai a un somriure sense gat. Aquesta ha estat la característica més recordada del gat: la majoria dels lectors la recorden interpretant el seu acte de desaparició.

Ha estat influència per altres pel·lícules o sèries com pot ser Prison Break on a l’episodi 22 “ Theodore “T-Bag” Bagwell”de la segona temporada, descriu el somriure com la del gat de Chesire quan es reuneix amb Brad Bellick a la presó de Panamà.

En un episodi de la sèrie de Sakura la Caçadora de cartes, la protagonista Sakura Kinomoto, queda atrapada per la màgia dins d’una copia del llibre d’Alícia on es troba amb varis dels seus amics i família fent el paper dels personatges de la història, incloent-hi el Gat de Cheshire, aquest interpretat per un amic seu, l’Eriol Hiragisawa, que també utilitzava les mateixes tècniques de desaparició del gat del conte original.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada