dijous, 28 de maig del 2009

Treball el viento en los sauces



GRAHAME, Kenneth;
El viento en los sauces;
Ed. Alianza Editorial.

1.- Transcriu tres descripcions diferents del riu. Fes constar la pàgina.

Pàg. 22: “A lo largo del arroyo los patos, chapotando, van entre los grandes juncos todos conla cola en alto”.

Pàg. 9: “llegó a la orilla de un caudaloso río. Nunca en su vida había visto un río, ese brillante, sinuoso animal de cuerpo entero que, en alegre persecución, atrapaba las cosas con su glu – glu [...] Todo era como un temblor y un estremecimiento: cnetelleos, destellos, chisporroteos, susurros y remolinos, parloteos y burbujeos”.

Pàg. 157: “salió a la superficie y trató de agarrarse a los juncos y carrizon que crecían al filo del agua, cerca de la orilla, pero la corriente era tan fuerte que se los arrancaba de las manos.”

2.-Justifica en 5 ratlles per que aquest llibre porta per titol: “El viento en los sauces”

Fa referència al Déu Pan, el qual al llibre apareix entre els arbres tocant la flauta. Aquesta melodia que toca és la que els aporta una felicitat i amor indescriptible. Quan això ocorregué estaven en una petita illa, rodejada de salzes.
Segons el llibre, la melodia només cridava a qui havia estat escollit. Quan van veure una espècie d'home tocant la flauta envoltat de llum que els enlluernava, però quan aquest va marxar i van recuperar la vista va passar una cosa terrible, van oblidar tot el que havien vist, només tenien un fràgil record d'haver estat feliços en algun moment.
Crec que el autor ha posat aquest títol pel seu amor a la natura.

3 .- Quina relació hi ha entre el capitol “El flautista en el umbral del alba” i el primer album del grup Pink Floyd

L’àlbum The Piper at the Gates of Dawn conté lletres sobre l’espai, espantaocells, gnoms, bicis i contes de fades, acompanyats amb seccions de música psicodèlica. El títol del mateix provè d’un dels capítols del llibre de Grahame. En el mateix, els personatges de la Rata i el Topo, es troben a amb el Déu Pan, que representa la poderosa força de la naturalesa, i ajuda els animals a trobar una a trobar una nutria perduda. En aquest àlbum s’aprecia el gust de Barret per les lletres basades en associacions mentals espontànees, alguna cosa així com un viatge psicotròpic.


4.- Transcriu dues situacions en que els personatges mengen. Fes un comentari sobre el que mengen i la funció que te en el llibre.

Pàg 172: “ va a haber un banquete mañana por la noche. Es el cumpleaños de alguien..., de la Comadreja – Jefe, creo..., y todas las comadrejas se reunían en el salón de banquetes a comer y beber, y reír y disfrutar”.

En aquest petit conte, fan servir el menjar, entre altres coses, com a mitjà de reunió entre un grup d’animals, ja sigui per celebració o per reunió.


Pàg. 76: “¡Y ahora pasad, calentaos junto al fuego y tomad algo caliente!”

Aquí es demostra la solidaritat entre els animals d’aquest conte. Sempre hi ha un plat a taula per a cada animal que entra per la porta o pel forat. Com s’ajuden entre els animals és un dels missatges que em transmet aquest llibre i si ho traslladem a persones seria una gran font de valors.
5. Tria una de les imatges que hi ha a continuació i busca en el llibre els paragrafs que “il•lustren” la imatge

Pàg. 11: “- …navegar en un bote… o enredar con él…- sigió la Rata con calma, rehaciéndose con una agradable carcajada-. Dentro o fuera de ellos, no importa. Nada parece realmente importar, ése es esu encanto. Lo mismo da que te vayas o no, que llegues a tu destino o a cualquier sitio, o que nunca haces nada en particular, y cuando ya lo has hecho, siempre hay algo mas que hacer y puedes hacerlo si quieres, pero mejor si no lo haces. ¡Mira! Si realmente no tienes nada que hacer esta mañnan, ¿qué tal si nos vamos juntos río abajo y disfrutamos de un largo y hermoso dia?
Al topo le rebullían los dedos de pura felicidad. Ensanchó el pecho con un suspiro de contento y se recostó con deleite en los suaves cojines.”

Laia Almenara

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada