dimecres, 13 de maig del 2009

Personatges "El guardián entre el centeno"

Personatges de "El guardián entre el centeno"i la seva relació amb Holden:

* Holden Caulfield: protagonista i narrador de la història. És un adolescent de disset anys d'edat expulsat del seu internat de Pencey. A pesar de la seva intel·ligència i sensibilitat, Holden narra la seva història d'una manera molt cínica. Ell realitza una dura crítica del món adult que el rodeja, titllant a la majoria de les persones que coneix com hipòcrites, superflues i egoistes.

* Ackley: noi de Pensey que vivia a la habitació contigua a la de Holden. Aquest últim el considerava brut per la seva brutícia de les orelles i la seva falta d'higiene bucal ademés de la seva halitosis.

* Stradlater: company d'habitació de Holden. Cregut, guapo i una mica gandul pel que fa a la feina de l'escola. És un dels pocs estudiants de Pensey que tenia relacions sexuals de veritat.

* Jane Gallagher: noia amb la que Holden va passar unes vacances a Maine a la qual estimava molt. Ella mai apareix directament al llarg de la narració encara que és evocada per Holden constantment.

* Allie Caulfield: germà menor del protagonisa que va morir de leucemia tres anys abans de l'any que es situa la novel·la, quan Holden etnia tretze anys. La seva mort va deixar un impacte profunt en Holden.

* Phoebe Caulfield: la germana menor de Holden, de deu anys d'edat. Ella és una de les poques persones a les que Holden realment estima per la seva maduresa i dolçor. És la única persona de la novel·la a la qual encara li perdura la infantesa i serà Holden qui actuarà de catcher per a que no caigui en el mateix que ha caigut ell, l'adultesa.

* D.B Caulfield: germà gran de Holden que al no poder triomfar com escriptor es va convertir en guionista de cinema (cosa que molesta molt a Holden degut al seu odi pel cinema).

* Sally Hayes: una noia molt atractiva i culta amb la que Holden va sortir per un temps. Encara que ell la considera estúpida i frívola.

* Sr. Spencer: professor de història de Holden. Aquest li retreu la seva falta d'interés en l'estudi. La seva dona és qui ens presenta el nom del protagonista.

* Carl Luce: company de Holden en un col·legi al que va anar abans de Pencey. Carl, més gran que Holden, té molta experiència sexual pel que a Holden li interessava estar amb ell.

* Sr. Antolini: antic professor de literatura de Hoden al que el noi guarda molt respecte pels seus coneixements.

* Maurice: ascensorista i proxeneta de l'hotel on Holden s'allotja.

* Sunny: jove prostituta que intenta tenir sexe amb Holden.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada